Marraskuu oli tänä vuonna todella pimeä niin lumen puuttumisen kuin mm. Yhdysvaltain presidentin vaalien vuoksi, mutta onneksi Karo Hämäläisen luotsaama 30 sivua päivässä -lukuhaaste toi valoa ja hyvän lukuporkkanan. Luinkin kuukauden aikana 15 teosta, joista viisi oli mangaa. Sivuja kuukauden aikana kertyi 3348 sivua, joka jaettuna 30 päivälle tekee noin 110 päivässä. Joinakin päivinä tosin luin vain 30 sivua, parhaana lähes 340 sivua. Ja mangaa lukee nopeasti parikin sataa sivua yhdellä istumalla.
Luetuista neljä oli arvostelukappaleita Risingshadowlle, joten postaan niistä, kun kritiikki on ilmestynyt ensin sivustolla. Kuukauden parhaat lukuhetket vietin Harry Potter -näytelmän, Bradleyn nuoren salapoliisin, Iston maan alla asuvien eläinten ja Lindberghin lentävien olentojen parissa. Heikoin lukukokemus oli yllättäen Peer Gynt, jolta toivoin paljon enemmän. Joulukuussa on luvassa pitkästä aikaa englanninkielistä dystopiaa, yksi jouluteos ja ainakin kissojen maailmanhistoriaa.
Tässä kaikki kuukauden aikana lukemani:
- Richard Matheson: Olen legenda
- Bjørn Sortland, Timo Parvela & Pasi Pitkänen: Kepler62 - kirja neljä: Pioneerit
- J. K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi
- Alan Bradley: Loppusoinnun kaiku kalmistossa
- Henrik Ibsen: Peer Gynt
- J.R.R. Tolkien: Lohikäärmevuori (postaus tulossa)
- Ahndongshik: Lindbergh 1
- Alto Yukimura, Miri Mikawa & Aki: Hopeasokerimestari ja musta keiju 1
- Salla Simukka: Sisarla - Seikkailu toisessa maailmassa (postaus tulossa)
- Mei Noguchi: Finlandia 2
- Sanna Isto: Maan alaiset (postaus tulossa)
- Hanna Kauppinen: Kirja jota kukaan ei koskaan lukenut (postaus tulossa)
- Sari Peltoniemi: Taivazalan joutsen (postaus tulossa)
Joululomalla (jos sellaisesta siis pääsee nauttimaan), on hyvää aikaa lukea klassikkoteos tammikuun lopussa olevaa klassikkohaasteen neljättä postauspäivää varten. Minun olisi tarkoitus tuolloin lukea James Herriotin Kaikenkarvaiset ystäväni. Tällä hetkellä haasteseen on ilmoittautunut jo 42 blogia! Ja vielä ehtii tulla mukaan.
Kuulumisia
Olen kirjoittajana myös Nörttityttöjen blogissa ja ensimmäinen artikkelini on julkaistu 9.11. Kirjoitin arvostelun Markku Soikkelin teoksesta Tieteiselokuvan käsikirja.
Päivitin blogin bannerin, niin kuin moni on varmaan huomannutkin. Kävin sitten tutkimassa blogin Picasa-verkkokansiosta bannerihistoriaa vuosilta 2011-2016 ja tein niistä tällaisen kollaasin. Jotain uutta ja jotain vanhaa tuossa viimeisimmässä bannerissani. Olin jo ehtinyt unohtamaan ensimmäisen bannerin kuvat ja sattumalta palasin kuvallisessa ilmaisussa sen suuntaan.
Haastavinta bannerin suunnittelussa tällä kertaa oli fontin valinta. Tykkään nimittäin tuollaisista vanhahtavista fonteista, mutta nyt halusin siihen jotain tuoreutta. Mitä tykkäätte uudesta ilmeestä? Mikä on suosikkisi näistä neljästä? Oma ääneni jakaantuu kahdelle uusimmalle. Pidän edelleen vanhasta bannerista, mutta ajattelin, että välillä on hyvä tuulettaakin.